Migræne og hovedpine

Migræne og hovedpine er tilstande, der kan være stærkt hæmmende i hverdagen. Sygedage, fald af livskvalitet, kvalme, opkastning, følsomhed over for lys og lyd eller spændinger i nakken, er noget mange danskere lider under. Akupunktur er meget effektivt i behandling af hovedpine og migræne, og ifølge flere videnskabelige undersøgelser har det vist sig, at det har den samme virkning som forebyggende medicinsk behandling har. Fordelen ved akupunktur er, at man her undgår bivirkningerne, som medicinen derimod kan frembringe.

Symptomer på migræne kan variere fra person til person, men inkluderer typisk disse symptomer der er beskrevet herunder:

  • Hovedpine: Migræne hovedpine er ofte pulserende eller dunkende og kan vare fra nogle timer til nogle dage.
  • Kvalme og opkastning: Mange personer med migræne oplever også kvalme, der nogle gange kan resultere i opkast.
  • Følsomhed overfor lys og lyd: Migrænepatienter kan være følsomme overfor lys og lyd før, under og efter et anfald.
  • Aura: Nogle mennesker oplever aura, der er forbigående neurologiske symptomer, før hovedpinen begynder. Aura kan omfatte synsforstyrrelser som flimrende lys, prikker eller slør for øjnene. Andre oplever også aura med mere alvorlig karakter.

Når man skal behandle migræne eller hovedpine med akupunktur, er det vigtigt at man behandler klienten individuelt. Der er mange forskellige årsager til, hvorfor man udvikler migræne eller hovedpine. Derfor er det meget vigtigt at diagnosticere den præcise årsag bag den enkelte klients hovedpine eller migræne, da det ellers kan have en manglende eller negativ effekt på symptomerne.

Nogle oplever at deres hovedpine eller migræne forårsages af en række forskellige ting:

  • Lugte eller indtagelse af bestemte fødevarer
  • Hvis man er ude i kulden, eller hvis det er meget varmt
  • Spændinger i kroppen eller nakken
  • Når man er i bevægelse/dyrker motion
  • Når man er for stillesiddende.
  • Hormoner i kroppen fx i forbindelse med fertilitetsbehandling, graviditet eller bestemte perioder i ens cyklus. Her er det også relevant præcist hvornår i cyklussen at hovedpinen/migrænen finder sted: Er det før, under eller efter menstruationen?

Dette er eksempler på nogle af de områder, der er med til at diagnosticere hvilken slags hovedpine eller migræne lige netop du lider af. For at blive klog på disse ting stilles der ved første behandling en række spørgsmål, der kan gøre det klart præcist, hvad der vil virke for dig. På den måde sikrer vi os, at du modtager den helt rigtige og mest effektive akupunkturbehandling for at forebygge og behandle din hovedpine eller migræne.

Kilder: 

Kirkeby, R. 2020. Akupunktur har dokumenteret virkning både ved migræne og spændingshovedpine. https://www.hovedpineforeningen.dk/nyheder/items/akupunktur-har-dokumenteret-virkning-bade-ved-migraene-og-spaendingshovedpine.html

Er du klar til at gøre noget ved den unødige hovedpine?

Ring til mig i dag på telefon: 27120603 og få en uforpligtende snak om hvordan akupunktur kan hjælpe dig af med dine smerter.

Book online